Nis

Projemizin 2. Atölyesi olan Hama Boncuk Atölyesini 07.03.2022 tarihinde 10/G sınıfıyla, projemizin 3. Atölyesi olan Keçe Atölyesini de 21.03.2022 tarihinde 10/D sınıfıyla gerçekleştirdik. Katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim.

Mrt

Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarını tanıtmak, bu şahsiyetlerin, milli ve manevi değerlerimizin oluşumuna önemli katkı sağlayan eserlerini öğrencilerimize tanıtmak amacıyla Edebiyat ve Tarih öğretmenleri ile öğrencilerimiz tarafından konferans salonumuzda çeşitli sunumlar yapılmaktadır.

Mrt

Dini gün ve gecelerde, okulumuzun koordinatörlüğünde ilçemiz İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Liselerinin katılımlarıyla Kuyubaşı Camii ve Mustafa Asım Köksal Camiinde kandil programları yapıldı. Kız öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde muhtelif camilerde (Arslanhane Camii, Kuzey Ankara Külliyesi Camii vb.) vaaz etkinlikleri gerçekleştirdiler. Ayrıca okulumuzda, Ramazana hazırlık olarak Hatm- i şerif takip edilmektedir.

Mrt

Okulumuzda, her gün 20 dakika olmak üzere kitap okuma programı uygulaması Edebiyat öğretmeni Hüseyin Gürbüz'ün koordinatörlüğünde yapılmaktadır. Okuma saatleri her hafta değişmekte. Bu sayede okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri her gün belirli bir süre kitap okumuş olmakta ve programda sürekliliği sağlanmış olmaktadır.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmenleri Sedat ALMACI ve Seval KIZILIRMAK ile okulumuz edebiyat öğretmeni Hüseyin GÜRBÜZ tarafından uzaktan eğitim sürecinde ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması ile igili bilgilendirme amaçlı, okulumuz öğretmenlerine seminer verildi.

Mrt

Okulumuzun bir sınıfı ve okul kütüphanesi, bilişim için gerekli donanım sağlanarak okul çıkışından sonra saat 17.00 ye kadar öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.

Mrt

Bir Tohum da Bizden projesi kapsamında 21 Şubat 2022 tarihinde ilk atölyemizi gerçekleştirdik. Merve ÜNAL hocamız rehberliğinde öğrencilerimizle amigurumi anahtarlıklar yaptık. emek veren tüm öğrencilerimize ve Merve hocamıza teşekkür ederiz.

Şbt

11. sınıf öğrencileriyle alanında uzman öğretmelerin  buluşturulması gerçekleştirildi. Hedef YKS 2023 Üniversite Hazırlık Programıyla ilgili öğrencilerin bilgilendirmesi yapıldı.

Şbt

Okulumuz bünyesinde başlatılan "Bir Tohum Da Bizden" projesi kapsamında gönüllü öğrencilerimizle beraber el emeği ürünler tasarlanacak ve  bu ürünler satışının yapılıp, elde edilen gelirin de ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için Türkiye Diyanet Vakfına bağlı "İyiliğe Bir Tohum" adlı atölyeye gönderilecektir.
             Hayırda yarışanlardan olmak gayesiyle KAİHL olarak "İyiliğe bir tohum da bizden olsun." diyor; tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi yardımlaşma ve dayanışma çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda bulunan yıpranmış ve kapakları kopmuş olan Kur'an-ı  Kerimlerimizi kendi emeklerimizle oluşturduğumuz bütçe ile onarıyor ve ciltliyoruz. Bu bütçeyi oluşturmak için önce öğrencilerle birlikte zeytin çekirdeğinden tesbihler yaparak satacak, kazandığımız parayla gerekli malzemeleri alarak Meslek Dersleri zümre odasında el birliğiile Kur'an-ı  Kerimlerimizi kaplayacağız.

Ock

Kur'an-ı  Kerim ve islamın doğru anlaşılıp yaşanmasında Peygamberimizin hadisleri ve Sünnetinin öneminin kavranabilmesi, dinen delil olarak kullanılabilecek hadisleri, Peygamberin hadisi diye ifade edilen mevzu hadislerden ayırt edilebilmesi için sahih hadis farkındalığını oluşturabilmek için öğrencilere verilen görevlerle slayt, ders anlatımı ve pano hazırlamak görevleri yerine getirilmiştir. Öğretmen olarak gerekli yerlerde öğrencilere rehberlik yapılıp destek sunulmuştur.

Bu çalışmalar sonucunda öğrencilerde Hadis Dersinin önemini kavrama , hadis olarak kendilerine sunulan her sözün doğruluğunun araştırılması gerektiği farkındalığı oluştu.

Ock

Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı "Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilere ilgili ders öğretmeni ya da akademisyenlerce seminerler düzenlenir." maddesi kapsamında okulumuz mescidinde görevli öğretmenlerle yürütülen Kur'ânı-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Anlama kurslarında Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik eğitimler verilmiştir

Ock

Uzaktan Eğitim Sürecinde Velilerle İketişim ve İşbirliği, konusunda okulumuz öğretmenlerine, rehber öğretmenler tarafınfan seminer verildi.

Ara

Okulumuzda proje sınıfı 9/A ile 11 ve 12. sınıflara yönelik aralık ayı deneme sınavı yapıldı.

Ara

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik OSTİMTECH akademisyenlerinden Ayşenur Irkılata Erol tarafından "Kariyer Planlama ve Geleceğin Meslekleri" konulu  seminer yapıldı. Bilgilendirme ve karşılıklı soru cevap şeklinde faydalı ve keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.